Tips en trucs

Tips en trucs 
Heeft u een vetvlek in uw schoenen en u weet niet hoe deze vlek eruit krijgt? Of heeft u andere problemen omtrent uw voeten of schoenen? Hieronder hebben wij een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

Vetvlekken op schoenen
Voor vetvlekken zoals bakvet of olie in suède, nubuck of textiel, kunt u het beste de Collonil Reiniger spray gebruiken. De kleur van het materiaal wordt hierdoor wel "aangetast", dus na gebruik weer opnieuw kleuren.

Schoenen in vorm houden
Schoenen blijven veel langer in vorm wanneer er direct na het dragen, als de schoenen nog warm en vormbaar zijn, een schoenspanner in de schoenen wordt gedaan. De Nico schoenspanners worden vervaardigd uit natuurlijk, ecologisch verantwoord cederhout. De etherische oliën zorgen voor aangenaam natuurlijke lucht in de schoenen en het hout absorbeert vochtigheid optimaal. Het leer wordt weer droog en glad en de schoenen worden van binnenuit verzorgd.  

Tip

Reinigen van schoenen De Collonil Organic lijn is een productserie waarin voor 90% natuurlijke ingrediënten zijn verwerkt. Deze lijn bestaat uit Bamboo Lotion, Protect&Care en de Shine&Care voor het verzorgen, beschermen maar ook reinigen van schoenen zoals Birkenstocks (kurkzolen) en sneakers. Klik hier voor het stappenplan!

Pijnlijke voeten
Om wrijving te voorkomen bij het inlopen van nieuwe schoenen of tijdens het sporten, raden wij u de Compeed Anti-Blaren Stick aan. De Compeed Anti-Blaren Stick is makkelijk op de voeten aan te brengen. De stick bevat een hydrogenerende plantaardige olie dat frictie en vocht op de voeten vermindert en werkt als een beschermende smeringsbarrière tussen de huid en de bron van de frictie. 

Wat rekbaar is, geeft ruimte!
De Collonil Stretch spray maakt ruimte waar die moet zijn! Allereerst de laars of schoen goed nat inspuiten aan de binnenzijde. Daarna met behulp van een knobbeltang of oprekleest de op te rekken plaats(en) op spanning brengen. Naar behoefte kan dit zo nodig herhaald worden tot het gewenste resultaat is bereikt.